Tips & vragen | Brandende vragen

Heeft u een storing aan uw gashaard, doorloop dan eerst onderstaande punten alvorens u contact met ons opneemt: Controleer of de toevoer van het gas is afgesloten De electrische zekering of hoofdschakelaar defect is (niet tot het toestel behorend) of er een stroomstoring was Controleer of de waakvlam uit is Controleer de batterijen van de…

Lees verder
haardhout

Berken, Essen en Beukenhout zijn zeer geschikte houtsoorten om mee te stoken. Ook Eiken kan prima worden gebruikt maar dit moet vaak langer drogen. Let op, veel hout is te nat om mee te stoken, u kunt het eventueel zelf controleren met een vochtmeter, deze is bij van der Pluijm verkrijgbaar.

Lees verder

Een allesbrander bestaat niet. Stooktoestellen dienen altijd gestookt te worden met de daarvoor geëigende brandstof, een open haard is een houtgestookt niet afsluitbaar verbrandinsgtoestel. De moderne (gesloten) toestellen kenmerken zicht door een hoger rendement en een lagere uitstoot van schadelijke stoffen.

Lees verder

Dat is zeker verstandig. Een schoorsteen dient niet alleen in uitstekende staat te zijn om brandgevaar te voorkomen, ook de diameter, hoogte, aantal bochten, etc. zijn van belang om de haard of kachel goed te laten functioneren.

Lees verder

Bij een “gesloten”of “concentrisch”systeem vindt de aanvoer van de voor de verbrandingslucht noodzakelijke zuurstof en de afvoer van rookgassen plaats door één dubbele pijp die rechtstreeks naar buiten gaat. De verbrandingslucht wordt dus niet uit de ruimte gehaald waarin de haard staat. Groot voordeel is dat er via de buitenmuur kan worden aangesloten en er…

Lees verder